Koksmessen slijpen

Het is belangrijk om uw koksmessen in perfecte conditie te houden. Wurth Slijptechniek kan u helpen met het slijpen van uw koksmessen en andere soorten messen zoals schilmessen en fileermessen of trancheermessen.

Over het algemeen geld dat u beter éénmalig een goed set messen aanschaft en deze vervolgens in topconditie houdt dan elke keer nieuwe messen aanschaffen. Wij helpen u daarmee door de messen te slijpen zodat ze weer als nieuw zijn.

We onderscheiden de volgende soorten messen waar Wurth Slijptechniek u meekanhelpen:

Koksmes

Het koksmes is het meest gebruikte mes in de gemiddelde keuken. Je gebruikt het om verschillende soorten voedsel op een snijplak te snijden, denk aan vlees en groente. Het mes, ook wel een chef mes of Frans mes genoemd, komt in verschillende groottes die heel persoonlijk zijn.

Wurth Slijptechniek kan uw koksmes slijpen voor een optimaal resultaat in uw professionele keuken
Een koksmes is het manusje van alles in de keuken

Trancheermes

Een mes waarbij het uitermate belangrijk is om deze in een goede conditie te houden is het trancheermes. Met dit mes snijd je schijfjes vlees, gevogelte of vis. Het trancheermes heeft een lang, relatief stijf blad, waarmee je mooie rechte en uniforme schijfjes kan snijden. Dit mes moet goed scherp zijn voor het perfecte snijresultaat.

Fileermes

Voor chefs die veel met verse vis werken is een scherp geslepen fileermes essentieel. Hiermee snijd je in één beweging langs de visgraat en zorg je voor een graatloos resultaat.

fileermessen slijpen is essentieel voor een graatloos resultaat
Fileermessen worden gebruikt om vis schoon te maken

Laat uw koksmessen slijpen

Neem vandaag nog contact op met Wurth Slijptechniek om uw koksmessen te laten slijpen. Gun uw keuken en uw gasten het genot van scherp materieel om het beste uit uw ingrediënten te halen.